Schoorsteenvegen

Belt u voor het schoorsteenvegen? Let op: Afspraken plannen we in vanaf APRIL 2024. De agenda staat tot die tijd vol. 

Hoe vaak moet ik de schoorsteen laten vegen?

Deze vraag krijgen wij vaak en het antwoord is terug te vinden in uw polisvoorwaarden van uw verzekeraar. Vaak staat het schoorsteenvegen hierin vermeld en anders neemt u contact op met de verzekeraar. Om u toch een antwoord te kunnen geven adviseren wij om jaarlijks de schoorsteen te laten vegen. Zeker wanneer u dagelijks de haard gebruikt. Er zijn situaties waarbij vaker dan een keer per jaar de schoorsteen geveegd wordt maar andersom komt ook voor.

De schoorsteen moet geveegd om de creosoot laag die aan de binnenkant van de schoorsteen ontstaat te verwijderen. Wanneer u dit niet laat doen neemt het risico op schoorsteen brand toe. Het schoorsteenvegen gebeurt uitsluitend op afspraak, u kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen. Het schoorsteenvegen kost gemiddeld nog geen uur tijd en als Jos Meijer Haarden weg rijdt kunt de haard gelijk weer aansteken want het is onze doelstelling om u zo min mogelijk werk te bezorgen.

Wij streven ernaar de schoorsteenveeg afspraken zoveel mogelijk in de maanden tussen maart en augustus in te plannen. U kunt dan, wanneer het ’s avonds na de zomer weer kil begint te worden zonder zorgen de haard weer aansteken.

In de koudere perioden kunnen wij enkel op vooraf gestelde dagen afspraken voor het schoorsteenvegen plannen en kan de wachttijd behoorlijk oplopen, soms wel tot enkele maanden.

Werkgebied voor het schoorsteenvegen gaat veranderen

Het indeling van het werkgebied van Jos Meijer Haarden gaat veranderen. Met ingang van 1 augustus 2020 hanteren wij een werkgebied voor het schoorsteenvegen van ongeveer 15 kilometer rondom Ten Boer. Dit betekend gelukkig dat veel bestaande klanten hierin vallen.

Wanneer u buiten de 15 kilometer valt zijn wij genoodzaakt voorrijkosten voor het schoorsteenvegen in rekening te brengen. Deze zullen telefonisch met u afgestemd worden.

De randen van ons vastgestelde werkgebied zijn: Groningen, Haren, Glimmen, Hoogezand, Slochteren, Schildwolde, Wagenborgen, Meedhuizen, Delfzijl, Holwierde, Spijk, Roodeschool, Uithuizermeeden, Usquert, Warffum, Baflo, Winsum, Sauwerd, Adorp.

Wij komen onder andere in Appingedam, Bedum, Eenum, Garmerwolde, Garrelsweer, Godlinze, Harkstede, Hellum, Kantens, Kolham, Lageland, Loppersum, Losdorp, Middelstum, Onderdendam, Oosterwijtwerd, Overschild, Overschild, Scharmer, Schildwolde, Siddeburen, Slochteren, Stitswerd, ’t Zandt, Ten Boer, Ten Post, Tjuchem, Westerbroek, Wirdum, Woltersum, Zeerijp, Zuidwolde.

Tip

Laat één keer per jaar uw schoorsteenvegen. Dit kan het beste in de periode van maart tot augustus. Wanneer vaker nodig is zullen we dit met u bespreken.

Contact opnemen