Kachels en Haarden

Zoveel mensen, zoveel wensen. Kachels en Haarden zijn er in veel vormen en maten. De één houd van strak en modern de ander heeft een voorkeur voor een meer klassieke verschijning. Met de merken die Jos Meijer Haarden in huis heeft hebt u de keus uit enkel kwaliteitsproducten.  Jos Meijer Haarden vind het belangrijk dat wanneer u kiest om een kachel of haard aan te schaffen u een toestel koopt waar u jaren lang plezier van kan hebben.

Het aller belangrijkste bij het maken van de juiste keuze voor een haard is het vermogen.

Wanneer u een kachel heeft die teveel vermogen heeft stookt u niet met plezier. Het wordt snel te warm in de ruimte. U gaat de haard “knijpen” waardoor de verbranding niet volledig is en u een vieze uitstoot heeft. Heeft de haard te weinig vermogen dan beleefd u weinig plezier van het gebruik van de kachel. Wij adviseren u graag over de vermogens van de verschillende haarden en waar u vooral op moeten letten wanneer u een keuze maakt.

Zeker in nieuwbouw huizen kan men niet veel vermogen kwijt. Een goede keuze kan dan zijn een haard met warmte opslag. De warmte die vrijkomt wordt opgeslagen in een warmte opslagblok, de accu, en gedurende een langere periode met een redelijk nominaal vermogen afgegeven.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat u weet wat u koopt. Wij vinden het belangrijk dat u weet wat u mag verwachten en weet wat u in huis haalt, wij weten alles over onze kachels en Haarden. Merken die wij in onze showroom hebben staan: Hase, Morso, Contura, Brunner, Iron Dog, Element 4, Ortner, Hwam en Lotus. De kennis die wij van deze merken in huis hebben is waardevol en helpt u bij het maken van keuzes.

Ook de nieuwste ontwikkelingen op houtkachel gebied zie je bij ons in de showroom. Zo staat er de Hase Lima IQ+ een slimme kachel die weet wat er verwacht wordt. Elektronische luchtsturing en altijd een optimale verbranding. Natuurlijk volgen wij alle trends en houden we alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Dat neemt niet weg dat wij uw landelijke living kunnen voorzien van een klassieke haard.

Een haard die is aangeschaft en geïnstalleerd door Jos Meijer Haarden brandt als de werkzaamheden klaar zijn. Wij nemen natuurlijk de tijd u te vertellen waar u op moet letten.

Weten hoe de haard werkt is namelijk het begin van veel plezierige uren bij de haard.

Ook helpen wij u graag bij het maken de juiste keuze als het gaat om brandstof. Hout of gas? Gas of pellet? Pellet of hout? Pelletkachels hebben wij NIET in de showroom staan, we leggen graag uit waarom wij die keuze hebben gemaakt. Check zelf bijvoorbeeld maar eens de prijs van de korrels…..

De regelgeving omtrent gashaarden is gewijzigd. Wij hebben er bewust voor gekozen om vanaf nu geen onderhoud meer te doen aan gastoestellen. U kunt informeren bij een installateur of de Energiewacht wat zij in deze situatie voor u kunnen doen.

Met een eerlijk advies komt u verder!!

Eerlijk is ook dat wij momenteel te maken hebben met levertijden op haarden en kachels en een volle agenda. Voor het opnemen van werk is de wachttijd ongeveer 3 maanden.

Tip

Wanneer u opzoek bent naar uw eerste haard is het verstandig goed geïnformeerd een keus te maken.

Voor vragen of advies kunt u:

Contact opnemen