Onderhoud

Zowel uw hout- en gaskachel als uw schoorsteen vragen om onderhoud.

Voor het onderhoud aan gashaarden verwijzen wij u naar een collega of installateur die na 1 januari 2023 bevoegd is dit uit te voeren. Wij hebben ervoor gekozen ons toe te leggen op enkel de houthaarden en kachels. 

Onderhoud voorkomt gevaarlijke situaties. Verhoogt het rendement en u heeft gewoon langer plezier van uw kachel. Met het juiste advies kunt u zelf het een en ander aan onderhoud doen van uw haard of kachel, en wanneer het niet lukt dan komen we graag langs om u te helpen. Ook het schoorsteenvegen hoort bij onderhoud.

Ruitje vervangen

Het gebeurt nogal eens dat er een barst in een ruitje komt. Als het glas vervangen moet worden is dat voor Jos Meijer Haarden geen probleem. In sommige gevallen kan het glas in eigen beheer op maat gesneden worden, gebogen glas moet echter altijd besteld worden. Jos Meijer Haarden is dealer van een select aantal merken maar dat neemt niet weg dat ook onderdelen van andere merken kachels en haarden leverbaar zijn. Het is een mogelijkheid het gesneuvelde ruitje met deur en al langs te brengen in Ten Boer, klaar terwijl u wacht gaat niet op. Maar wij zullen proberen u zo spoedig mogelijk te bellen wanneer het deurtje weer klaar is. Dit zijn klussen voor een verloren uurtje. Wij hebben het momenteel erg druk en weinig verloren uurtjes over…..

Koord, hitte bestendig lijm, isolatie materialen; wij hebben het allemaal op voorraad. Koord voor in deurtjes bijvoorbeeld is er in veel verschillende diameters. Het is dus raadzaam van te voren goed te kijken wat u nodig heeft, of het merk en type van de haard te noteren zodat we samen opzoek kunnen gaan naar het juiste koord. Want heel veel onderhoud aan de kachel kan u zelf doen.

Werkgebied

Voor het schoorsteenvegen hebben wij het werkgebied van Jos Meijer Haarden aangepast. Met ingang van 1 augustus 2020 hanteren wij een werkgebied van ongeveer 15 kilometer rondom Ten Boer als het om schoorsteenvegen gaat.

Onderhoud en installatie van haarden en rookkanalen doen wij door de hele provincie Groningen. 

Tip

Stook heet genoeg met droog en schoon hout. De binnenkant van uw kachel en rookkanaal blijven schoner. Anders veroorzaakt u creosoot, een soort teer aan de binnenkant van het rookkanaal waardoor een schoorsteenbrand kan ontstaan.

Vraag bij ons óók de video-inspectie aan. Want wij repareren, bouwen en installeren. Bel voor een betrouwbaar en eerlijk advies (050) 850 68 18.

Contact opnemen